Collabs met Stigbergets en Kaapse

Eind vorig jaar brouwden we hier twee bieren in samenwerking met gelijkgestemde brouwerijen. Want we doen graag ons eigenwijze dingetje... maar soms is het ook heel leerzaam om met andere brouwers samen te werken. Die hebben net weer andere ideetjes en andere ervaringen. Tijdens zo'n collaboration brouwdag kletsen we de hele dag over allerlei details: de granen, de hops en de gist - maar ook duizenden details over afvulapparatuur, fermentatietemperatuur, brouwhuis eigenaardigheden, pompen, onderhoud van de tanks, leveranciers van onderdelen, etcetera.

Stigbergets is één van de bekendste craft brouwerijen in Zweden. Ze staan vooral bekend om hun geweldige New England IPA's dus leek het ons gaaf om met hun kennis van die stijl in onze ketels te brouwen. Onder het genot van een paar blikken ELIXER maakten we het recept en de volgende dag stonden we de hele dag samen te brouwen.

Collaboration brouwdag met Stigbergets. We brouwden de SIV Hazy IPA

Het resultaat is SIV HAZY IPA. Het uitgangspunt voor dit brouwsel was om nog meer haver in de moutstort te doen dan we normaal al doen. Hierdoor heeft het bier een vol dikke structuur gekregen. De klassieke hopcombi van Simcoe & Citra blijkt weer onverslaanbaar. SIV is nu te koop bij de betere bierwinkels.

SIV Hazy IPA is onze collab met Stigbergets uit Zweden
artwork: Vincent Sapthu

Brouwdag met Etienne van Kaapse Brouwers. Samen maakten we de Britannia India Pale Ale.
Arjan, Etienne & Aart

Aart en Etienne leerden elkaar kennen via het hobby brouw forum. Ze brouwden hun eerste collab al in 2013! Maar dat was in een soeppan op het fornuis. Nu jaren later zijn ze eigenaren van Brouwerij Walhalla in Amsterdam en Kaapse Brouwers in Rotterdam. En het was tijd voor een nieuw project. Omdat de Britse stijlen de laatste jaren wat weinig aandacht krijgen leek het ons mooi daar eens in te duiken.

BRITANNIA OLD ENGLAND IPA is onze collab met Kaapse Brouwers uit Rotterdam
artwork: Tim Castricum

BRITANNIA is een traditionele India Pale Ale gebrouwen met Britse speciaalmout, Fuggles & East Kent Golding hops en een fruitige Britse ale gist. Mooie mouttonen van biscuit en karamel gaan samen met de bloemige hoparoma's en een zachtbittere afdronk.

Bestel BRITANNIA in onze webshop