PAX – bier voor vrede

Walhalla Pax NEIPA IPA CRYO HAZY DIPA

Ons nieuwste limited release bier is een New England Double IPA met DDH CRYO hops. PAX is de godin van de vrede, harmonie & lente. Op dit moment woeden er verwoestende oorlogen met vele onschuldige slachtoffers. Met PAX spreken we de hoop uit dat deze lente vrede zal brengen.

Om deze wens kracht bij te zetten gaan we een deel van de opbrengst van PAX doneren aan Artsen Zonder Grenzen. Overal ter wereld bieden zij medische hulp, opvang en schoon drinkwater aan slachtoffers van conflicten en natuurrampen. Koop PAX in een winkel of café en je steunt hun belangrijke werk!

UPDATE 12/3/24 Het was ons bescheiden doel om met deze actie €500 op te halen. Artsen Zonder Grenzen kan met dat bedrag maar liefst 15.000.000 liter drinkwater zuiveren. Hier in Nederland is goed drinkwater uit de kraan zo normaal, maar voor mensen die op de vlucht zijn voor oorlog is dat helaas helemaal niet vanzelfsprekend.
Dankzij het grote enthousiasme bij bierliefhebbers, winkeliers en kroegbazen voor het bier PAX NE-DIPA is het gelukt om de €500 in te zamelen! Vandaag hebben we het geld gedoneerd aan Artsen Zonder Grenzen - zo ondersteunen we de medische noodhulp die zij in crisis situaties bieden.
>> Heb je 'm nog niet geproefd? Via onze webshop is PAX nog te bestellen! <<

Ons brouwteam is all-in gegaan op dit krachtige brouwsel. Grote hoeveelheden haver leveren een zoet en hazy bier van 8,2%. Voor de dubbele dryhop selecteerden de brouwers CRYO Citra, CRYO Mosaic én CRYO Ekuanot. Een nieuwe gist van Jasper Yeast USA heeft een luxueus boeket van fruitige en prikkelende aromas gevormd.

De krachtige geur doet je denken aan groene papaya, rijpe mango & steenfruit. Bij elke slok geeft deze juicy fruitmand nieuwe smaken van kleurige snoepjes en tropische vruchten.

 

PAX - bier voor vrede - is te koop in ons proeflokaal (tap & blik) en ook te bestellen via onze webshop

 

WALHALLA PAX HAZY IPA NE-DIPA CRYO HOPS DDH VREDE PEACE

Artsen Zonder Grenzen

Artsen zonder Grenzen (internationaal bekend als Médecins Sans Frontières) is een internationale niet-gouvernementele hulporganisatie. Artsen zonder Grenzen is wereldwijd in ongeveer 80 landen actief. "Mensen die getroffen zijn door natuurrampen, ziekte-uitbraken of conflicten, kunnen bij ons terecht voor medische zorg. Ook spreken we ons actief uit als we onrecht tegenkomen."

 

Brouwerij Walhalla
Walhalla is de Amsterdamse microbrouwerij die de lievelingsbieren van de goden brouwt. Bieren zoals wij ze op aarde ook het liefst drinken: krachtig, spannend en altijd dorstlessend. Onze familie der goden loopt uiteen van de lichte en verleidelijke LOKI Golden IPA, de gebalanceerde NJORD Hazy Pale Ale, tot de krachtige ZEUS DIPA. We brouwen ook veel specials en seizoensbieren zoals IPA's, fruit sours, stouts, weizen & lagers.